YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

THE WELCOME MESSAGE OF THE HEAD OF THE ELL DEPARTMENT

THE WELCOME MESSAGE OF THE HEAD OF THE ELL DEPARTMENT AND THE TEACHING STAFF AT THE OPENING OF THE ACADEMIC YEAR OF 2018-2019

Welcome to our University,

Добро пожаловать в наш университет,

私たちの大学へようこそ,

Καλώς ήρθατε στο Πανεπιστήμιο μας,

Bienvenido a nuestra Universidad,

Üniversitemize hoş geldiniz,

You are invited to come and explore the educational opportunities that our English Language and Literature Department offers by covering a broad range of learning interests while you pursue your studies here. Our internationally known faculty members are eager to give you all kinds of support that takes the direction of ensuring the most suitable climate for you to become successful whether you consider teaching, translating, reviewing, editing or writing as a future career. Through literature you get to know the major literary works and a variety of issues concerning human life that help you develop reading and analysis skills as well as creativity for both personal and professional formation, whereas the study of culture promotes reflection on the fundamental aspects of the world we live in. Since English is the language of the international literary world, it turns into a gate of access and connection to the newest developments in this field. English is today the lingua franca, a bridge that unites people of the world through which you can be better communicators while establishing any kind of international relations or for any academic purpose in such a way that culturally can be yourselves citizens of the world.

Our department fulfils that stringent need to perfect your English and sits at the educational nexus of instruction in other foreign languages and humanities in general. You will have the opportunity to combine your studies with another modern language (Japanese, Modern Greek, Russian or Spanish) and its associated culture with a study of history and literature, which will allow you to explore specific themes across a variety of language-speaking areas.

We wish you all heartfeltly a very successful academic year!

Assoc. Prof. Dr. Christina NICOLAESCU (Department of English Language and Literature)

Assist. Prof. Dr. M. Ertuğ YAVUZ (The Head of Foreign Languages Department) (Department of English Language and Literature)

Assist. Prof. Dr. Hülya KÜÇÜKOĞLU (Department of English Language and Literature)

R. A. Dr. Esra ELMACIOĞLU (Department of Russian Language and Literature)

R. A. Buket DURDU (Department of Japanese Language and Literature)

R. A. Arzu ÇEVİRGEN (Department of English Language and Literature)

R. A. Ayşe Ece DERELİOĞLU ŞEN (Department of Translation Studies/English)

R. A. Barış OKATAN (Department of Translation Studies/Modern Greek)

R. A. Uğur ALTIN (Department of Translation Studies/Japanese)

R. A. Dr. Doğa Filiz SUBAŞI (Supervisor of the Preparation Class) (Department of Spanish Language and Literature)

2018-2019 AKADEMİK YILI AÇILIŞINDA İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜM BAŞKANI VE ÖĞRETİM ELEMANLARININ HOŞGELDİN MESAJI

Welcome to our University,

Добро пожаловать в наш университет,

私たちの大学へようこそ,

Καλώς ήρθατε στο Πανεπιστήμιο μας,

Bienvenido a nuestra Universidad,

Üniversitemize hoş geldiniz,

Buradaki çalışmalarınızı sürdürürken İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün geniş bir yelpazede sunduğu eğitim fırsatlarını keşfetmeye davetlisiniz. Uluslararası alanda tanınan öğretim üyelerimiz, gelecekteki kariyeriniz olarak düşündüğünüz öğretme, çeviri, gözden geçirme, düzenleme ya da yazma alalarında başarılı olmanız için size en uygun ortamı sağlamaya yönelik her türlü desteği vermeye isteklidir. Edebiyat yoluyla, önemli edebi eserlerin yanısıra insan yaşamını ilgilendiren önemli hususları da öğrenmek sizin okuma, analiz becerisi ve yaratıcılığınızı geliştirerek hem kişisel hem de profesyonel değişiminize yardımcı olacaktır, çünkü kültür çalışmaları yaşadığımız dünyanın temel yönlerini yansıtmaktadır. İngilizce, uluslararası edebi dünyanın dili olduğundan, bu alandaki en yeni gelişmelere erişim ve bağlantı kapısı haline dönüşmektedir. İngilizce bugün, dünyanın herhangi bir uluslararası ilişki kurarken ya da herhangi bir akademik amaç için, daha iyi iletişimciler olabileceğiniz dünyayı birleştiren bir köprü olan sizi kültürel anlamda dünya vatandaşına dönüştüren lingua franca'dır.

Bölümümüz, İngilizcenizi mükemmelleştirmenizi ve genel olarak diğer yabancı diller ve beşeri bilimlerdeki eğitim yöntemlerine bağlantı ihtiyacını karşılar. Çalışmalarınızı modern bir dille (Japonca, Modern Yunanca, Rusça veya İspanyolca) ve onunla ilgili kültür, tarih ve edebiyat üzerine çalışmalar ile birleştirme fırsatına sahip olacaksınız. Bu ise size farklı dil-alanlarıyla ilgili spesifik temaları keşfetmenizi sağlayacak.

Hepinize gönülden başarılı bir akademik yıl diliyoruz!

Doç. Dr. Christina NICOLAESCU (İngiliz Dili ve Edebiyatı Anablim Dalı)

Dr. Öğr. Üyesi. M. Ertuğ YAVUZ (Yabancı Diller Bölüm Başkanı) (İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı)

Dr. Öğr. Üyesi. Hülya KÜÇÜKOĞLU (İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı)

Arş. Gör. Dr. Esra ELMACIOĞLU (Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı)