Fen Edebiyat Fakültesi Bahar Dönemi Ders Kayıtları Duyurusu

Üniversitemiz Kayıt yenileme  duyurusu için bu linke tıklayınız

OBS ye Mozilla Firefox kullanarak giriş yapınız.

Fen Edebiyat Fakültesi 2017-2018 Bahar Dönemi Ders Kayıtları Tarihleri: 01-11 Şubat 2018

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT TARİHLERİ,

DERS ATAMA, KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETLERİ VE KESİN KAYITLANMA İŞLEMLERİ

1-Ders kayıtlanma, öğrenci bilgi sistemi (obs) üzerinden 01 Şubat-11 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

2-Normal süre içerisinde bulunan ve ikinci bir yükseköğretim programında kayıtlı olmayan birinci öğretim (gündüz) öğrencilerinden katkı payı alınmayacaktır.

3-İkinci bir yükseköğretim programında kayıtlı olduğu Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) tarafından tespit edilen öğrencilerin 2017-2018 Güz (öğrenci kayıt yeniledi ise) ve Bahar yarıyılları için Üniversitemize katkı payı ödemesi gerekmektedir.

Dayanak: 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2015/8040 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 11. Maddesinin 3. Fıkrasında ‘‘Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır’’ hükmü yer almaktadır.

4-Öğrenciler ders seçerken öncelikle alttan kalmış oldukları dersleri seçmek zorundadırlar. Alttan kalmış oldukları dersleri seçmeyen öğrenciler üstten ders alamazlar.

5-Danışman, onayına gönderilen dersleri onaylar, siler veya ekleme yapabilir.

6-Katkı paylarını/öğrenim ücretlerini ödemeyen öğrencilerin ders kayıtlarını yapmaları mümkün olmayacaktır.

7-Belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini borcunu ödemesine rağmen danışmanına kesin kaydını yaptırmayan öğrencilerin kayıtları tamamlanmamış sayılacaktır.

8-Öğrenciler belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini 01 Şubat-11 Şubat 2018 tarihleri arasında herhangi bir Halkbank şubesinden öğrenci numaraları ile yatıracaklardır.

9-Belirlenen süreler içerisinde ders kaydını yaptırmayan, katkı payı/öğrenim ücretini yatırmayan ve kesin kayıt işlemini yaptırmayan öğrenciler o yarıyıl derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

10-Kayıt yenileme tarihlerinde danışmanların sürekli olarak görev yerinde bulunmaları gerekmektedir.

KAYIT YENİLEME BAŞLAMA TARİHİ

KAYIT YENİLEME BİTİŞ TARİHİ

01 ŞUBAT 2018

11 ŞUBAT 2018

NOT: Ders kayıtları sonrası mazeret ders kaydı yapılmayacaktır.

İkinci Öğretim öğrencileri harç ücretlerini yatırdıktan sonra ders kaydı yapabileceklerdir.

Ders programları Öğrenci bilgi Sisteminde mevcuttur.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı bahar Yarıyılında ders kayıtları ders programlarına bağlı olarak yapılacaktır.  Devam zorunluluğu olan ders çakışmalarında sistem çakışan dersi vermeyecektir.  Öğrencilerin bu konuyu göz önünde bulundurarak ders kaydı yapmaları gerekmektedir.

______________________________________________________________

Ders Kaydı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

OBS den transkriptinize mutlaka bakınız.

Derslerinizi tek tek kontrol ediniz.

Ders seçimi yapınız ve almanız gereken tüm dersleri seçtiğinizden emin olunuz.

Seçtiğiniz derslerin kaçıncı sınıfa ait olduğunu, ders kodlarını ve derslerinizin adlarını kontrol ediniz.

Ders kaydınızı bizzat kendiniz, danışman hocanızla beraber yapınız.

Danışman hocanıza derslerinizi mutlaka kontrol ettiriniz.

Derslerle ve kayıtlarla ilgili tüm sorunlarda mutlaka danışman hocanızla görüşünüz.

Alttan kalan veya daha önceki yıllarda alamadığınız dersleri alıp almadığınızı kontrol ediniz.

Ders kaydınızda eksik veya fazla ders olup olmadığını kontrol ediniz.

Ders kaydınızın tamamlanıp tamamlanmadığını OBS den kontrol ediniz. Sistemde 2017-2018 Bahar kısmına bakınız ve danışman hocanıza teyit ettiriniz.

Ders kaydınız tamamlandığında OBS den transkriptinizin çıktısını alıp saklayınız.

______________________________________________________________

Ders kaydınızın tamamlandığında Transkriptinizi aşağıda gösterilen kısımdan 2017-2018 bahar dönemi olarak kontrol edebilirsiniz.

Formasyon İşlemleriyle Eğitim Fakültesi ilgilenmektedir. Tel: 0 354 242 1025